30 Nisan 2012 Pazartesi

Çorum'da Yerel Rehberlik Eğitimi

21-25 Nisan tarihleri arasında, Hitit Yolu Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları ile Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu projelerinin koordinatörü Ersin DEMİREL’in yönlendirdiği kurs teorik ve pratik olarak iki alanda hayata geçirildi.


Kapadokya’da faaliyet gösteren Middle Earth Seyahat Acentesi tarafından, Hacettepe Üniversitesi Dağcılık Kulübü, Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu, Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Müzesi’nden katılımcıların yanı sıra gönüllülerin de katıldığı 38 kişilik gruba rehberlik eğitimi verildi. İki günü teorik eğitimle devam eden kursta katılımcılara kültür turu, yürüyüş rehberliği operasyonlarının nasıl yürütüleceği konusunda bilgi verildi. Ayrıca Çorum İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerince ilk yardım ve hayatta kalma derslerinin de uygulamalı olarak anlatıldığı kurs büyük ilgi gördü.

Rehberlik eğitiminin 4 günü ise pratikte uygulamalı verildi. Hitit Yolu Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları ile Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu parkurlarında yürüyen rehber adayları doğa içerisinde konuyla ilgili bilgi ve tecrübeleri yerinde öğrendiler. Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Üniversitesi İktisat Mezunları Doğa Dostları (İKDOS) ülkemizin en önemli doğa ve kültür seyahat acentelerinden Buklamania ve Ankara ADOG grubu 3 otobüs ve 1 minibüs ile ziyaret ettiği Hitit Yolu Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları ile Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu, Çorum ilinin önemli turizm destinasyonları olma yolunda ilerliyor. Bu anlamada gelen acente ve turistlerin rehberlik ihtiyacı giderek artmakta. Söz konusu rehberlik eğitimi Çorum'un turizm konusundaki eksikliklerini tamamlarken diğer yandan önemli bir açığı kapatacaktır. Yerel rehberlik kursu, teorik ve pratik eğitimlerin ardından düzenlenen kapanış yemeğinde katılımcılara katılım belgeleri verilmesi ile sona erdi.