29 Mart 2013 Cuma

Turizmciler Ordu'da

Oksijen Yurdu Ordu turizm atağına kalktı
 
Ordu Valiliği Türkiye’nin önemli turizmcilerini bir araya getirerek Oksijen Yurdu’nu tanıtacak. 26-28 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte turizmciler Ordu’nun doğası ve tarihi ile buluşacak.
Türkiye’nin turizm politikasının yeni mihenk taşı olarak adlandırılan alternatif turizm sektörünün yeni destinasyonlarının temel parçası olması hedeflenen Ordu, bu amaçla yeni konuklarına merhaba diyecek. Türkiye’nin en güzel doğalarından birine sahip olan ve iklim koşullarıyla her türlü outdoor etkinliğinin yapılabileceği Ordu, 2012 yılında hayata geçirilen “Aklın Yolu Birdir” projesi çerçevesinde yeni konukları ile buluşuyor. Doğa koruma ve çevre bilincini geliştirmek, turizm alanında farkındalık yaratmak,  bakir bölgeleri doğaseverlerle buluşturmak ve Ordu’nun turizm değerlerini ortaya koymak amacıyla Ordu Valiliği etkinliklerini arttırdı.
 
26 Mart Salı günü başlayacak etkinliğe, turizm acentaları ile ulusal basın temsilcileri davet edildi. Ünye’den başlayıp, Ordu’nun değişik yörelerinde sürecek etkinlikte: Ordu ve Ünye kent turu, tarih turları (kaya mezarları, kaleler, kiliseler), doğa turları (şelaleler rotası, botanik turları, kuş gözlemi), kültür turları (Yeşilce, Kabakdağı, fındık temalı), outdoor etkinlikleri (336 kilometrelik yürüyüş, 1025 kilometrelik bisiklet ve 370 kilometrelik manzaralı araç parkurları), kış turizmi ve yamaç paraşütü faaliyetleri konuklara tanıtılacak.
 
Tanıtım öncesi verilecek 'Hoşgeldin' kokteylinde de Ordu’nun doğa ve tarih zenginliklerini tanıtan 'Ordu Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi' kitabının da tanıtımı yapılacak.
 
ORDU TURİZM TANITIM PROGRAMI ETKİNLİKLERİ
 
26 Mart (Salı)
     Samsun Havaalanı’na varış
     Fatsa’da öğle yemeği
     Bolaman Haznedaroğlu Konağı ve Yason Burnu Kilisesi gezisi
     Boztepe’de çay molası ve yamaç paraşütü gösterisi
     Otele yerleşme
     Akşam kokteyl
     Bölge tanıtımı (Powerpoint sunumu)


27 Mart (Çarşamba)
     Otelde kahvaltı
     Çambaşı’na hareket
     Gerce Obası-Kaleboynu Yaylası yürüyüşü
     Çambaşı’nda yöresel yemek
     Yeşilce’ye hareket
     Zile Obası ve Kızılağaç Yaylası gezisi
     Yeşilce’de akşam yemeği ve konaklama
 
28 Mart (Perşembe)
     Yöresel kahvaltı
     Ulugöl’e hareket
     Ulugöl’de çay ve kumanya ikramı
     Ünye’ye hareket
     Ünye kent gezisi ve akşam yemeği
     Havaalanı’na transfer ve dönüş

Kaynak : Ordu Olay Gazetesi