25 Nisan 2014 Cuma

Doğa Sizi Çağırıyor Projesi

Çorum İl Özel İdaresi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı “Doğa Sizi Çağırıyor Projesi” bu yıl da devam ediyor.

Basın İlan Kurumu Çorum Şubesi ve İskilip Kültür Turizm Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği’nin (İSTAK) de desteklediği “Hitit Yürüyüş Yolu ve Kızılırmak Havzası Gastronomi Yürüyüş Yolu” etkinliğine Basın İlan Çorumu Çorum Şubesi Müdürü Osman Bolluk, İSTAK Başkanı Hasan Güçlü,  yönetim kurulu üyeleri ve yerel gazeteciler katıldı.

Kızılırmak Havzası Gastronomi Yürüyüş Yolu’nun İskilip rotalarından Ahlatçık-Selbasan (2.5 km) ve Selbasan-Akpınar (3.5 km) yürüyüşlerinin ardından İskilip’te noktalanan gezide  ilk durak Karaburun Köyü oldu. Karaburun Köyü Camisi’nin açılışına katılan gazeteciler burada bir süre İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ile sohbet etti.

Camii açılışının ardından Selbasan-Akpınar yürüyüş yoluna hareket eden ekip 5 kilometre boyunca yürüdü. Bu arada İskilip Ulu Cami, Kaya Mezarları, tarihi Arasta, Yazmalı Konak, Çatalkara Kültür Sanat Evi İskilip Kalesi, Atıf Hoca ve Gülbaba Türbeleri, Bedri Rahmi Eyuboğlu Sergi Salonu, Şeyh Yavsi Camii gezildi. 

Gezi fotoğrafları sergilenecek 

Etkinlikle ilgili bir değerlendirme yapan Basın İlan İl Kurumu Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk, ‘Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu gezi ile doğanın önemine vurgu yapmak istedik. Amacımız yerel basın mensuplarını bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamaktı. Bu ve bundan sonraki gezilerde çekilen fotoğrafları Çorum Belediyemizin katkıları ile sergileyeceğiz.’ dedi.

Bolluk "Bundan sonra bu ve buna benzer projeler gerçekleştirerek hem şehrimizin tanıtımına katkı sağlamak hem de yerel gazetecilerimize doğayla baş başa rahat bir nefes aldırmak istiyoruz." diye konuştu. Bolluk, Çorum ve ilçelerinin bir çok tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri barındırdığına dikkat  çekerek, "Halkımız buraları gezip görerek tarihine ve doğasına sahip çıkmalıdır" vurgusunu yaptı.

İSTAK Başkanı Hasan Güçlü ise ‘Çorum yerel basın mensuplarını burada ağırlamaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bizler dernek olarak ilçemiz tarihi ve kültürünü koruma noktasında faaliyetlerimizi sürdürüp elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.’ dedi.
 

Kaynak : http://www.corumhakimiyet.net/Detay/48297/GAZETECILER-HEM-GEZDI-HEM-FOTOGRAF-CEKTI.aspx